frontpage hit counter Tips ημερας | Τα φαγητά που δεν μπαίνουν ποτέ στα μικροκύματα – WOMANBLOG – ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Tips ημερας | Τα φαγητά που δεν μπαίνουν ποτέ στα μικροκύματα

Tips ημερας | Τα φαγητά που δεν μπαίνουν ποτέ στα μικροκύματα

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια από τις πρακτικότερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας, ναι. Δεν κάνει όμως για τα πάντα. Αυτά τα φαγητά δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο να τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα.

Βραστά αυγά: Όταν ζεσταίνεις ένα βραστό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, ο ατμός που συσσωρεύεται από τα μόρια νερού στο εσωτερικό τους δημιουργεί πίεση, την οποία η μεμβράνη και το κέλυφός τους είναι πολύ λεπτά για να αντέξουν. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια μικρή ή μεγαλύτερη έκρηξη όπως αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία –και η οποία μπορεί να συμβεί τόσο μέσα στον φούρνο, όσο και… στο πιάτο σου.

Καρότα: Παρόλο που γίνεται να μαγειρέψεις ή να ζεστάνεις καρότα στα μικροκύματα, τα ωμά καρότα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τον φούρνο σου, ειδικά αν δεν τα έχεις πρώτα ξεφλουδίσει. Καρότα που δεν έχουν πλυθεί σωστά έχουν υπολείμματα χώματος, άρα κουβαλάνε επάνω τους μικροποσότητες ορυκτών που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες στον φούρνο μικροκυμάτων, πράγμα που μακροπρόθεσμα (ειδικά αν συμβαίνει συχνά) σημαίνει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Επεξεργασμένα κρέατα: Λουκανικάκια, αλλαντικά και λοιπές λιχουδιές είναι –υποθέτουμε το ξέρεις ήδη− ούτως ή άλλως μάλλον ανθυγιεινές επιλογές, καθότι περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, πρόσθετων ουσιών, χημικών και συντηρητικών. Εσύ τώρα, βάζοντάς τα στα μικροκύματα, προσθέτεις σε όλα τα παραπάνω και λίγη ακτινοβολία, ρισκάροντας έξτρα αύξηση της κακής χοληστερόλης σου, σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα. 

Νερό: Το να ζεστάνεις νερό (για το τσάι σου πχ) στα μικροκύματα μπορεί να μοιάζει η πιο απλή και εύκολη από τις επιλογές σου, όμως έρευνες δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να υπερθερμάνουν το νερό, πράγμα που κάνει τα μόριά του ασταθή και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και εκρήξεις.

Καυτερές πιπεριές: Το τσίλι και οι λοιπές καυτερές πιπερίτσες περιέχουν υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης, ουσία ιδιαιτέρως εύφλεκτη (βγάζει νόημα, κάψιμο και τέτοια) η οποία όταν εκτίθεται στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αρχίζει να αχνίζει και είναι πιθανό να αυταναφλεγεί.

Κοτόπουλο: Συνήθης ύποπτος για τη μετάδοση της σαλμονέλας αν δεν μαγειρευτεί σωστά, το ωμό κοτόπουλο στον φούρνο μικροκυμάτων είναι επικίνδυνο για επιμολύνσεις, κυρίως επειδή είναι μάλλον απίθανο να ψηθεί σωστά σε όλα του τα σημεία. Το ίδιο, αν και σε μικρότερο βαθμό, ισχύει γενικώς για τα ωμά κρέατα, τα οποία πρέπει πάντα να μαγειρεύονται στη φωτιά.

Ντομάτες (και η σάλτσα τους): Ακριβώς όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες δεν αντέχουν την πίεση που δημιουργούν τα μικροκύματα στα υγρά μόριά τους, και αντιδρούν με μικρές εκρήξεις που πιτσιλάνε κάθε εκατοστό του εσωτερικού του φούρνου σου με ντοματόζουμο. Ζημιά μπορεί και να μην του κάνουν, αλλά δεν θα περάσεις και όμορφα καθαρίζοντας το χάος που θα προκληθεί.

Πηγή: BrightSide

Source link

Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι

Wellbeing Detox – 60 caps

Wellbeing Detox – 60 caps

Αποτοξίνωση του οργανισμού με 100% φυσικά συστατικά. Συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργείται με βάση φυσικά φυτικά εκχυλίσματα που υποστηρίζουν τις διαδικασίες...

Σας ενδιαφερουν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION λειτουργεί σαν μια μηχανή χρόνου χάρη στη φυσική ρετινόλη μαζί με άλλα ευεργετικά συστατικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION

Τελευταια Posts

0