Tips ημερας | Πώς κάνεις σχέδια σε μέρες σαν κι αυτές;

Tips ημερας | Πώς κάνεις σχέδια σε μέρες σαν κι αυτές;

της Ηρώς Κουνάδη

Αν κάτι μας δίδαξε το 2020, αυτό είναι πως τα σχέδια είναι για να ακυρώνονται. Και να επανακαθορίζονται. Και πως, όσο είμαστε καλά, τίποτα δεν είναι τόσο τραγικό. Ναι, ούτε καν μια ακυρωμένη πτήση. Τώρα που πολλοί εξ ημών πήραμε την κρυάδα των voucher (αν δεν είσαι από τους… τυχερούς, voucher πάει να πει δυνατότητα να πάρεις εισιτήριο/ δωμάτιο ίσης αξίας με εκείνο που πλήρωσες και δεν χρησιμοποίησες, κάποια στιγμή του χρόνου, καλά να ‘μαστε) είμαστε εδώ για να σου πούμε πως επιλογές πάντα υπάρχουν. Να μερικές.

Σταματάς εντελώς να κάνεις σχέδια, και το ζεις «μια μέρα τη φορά» που λένε και οι Αμερικάνοι. Έχει την πλάκα του, αν μας ρωτάς, ειδικά αν είσαι άνθρωπος που δεν έχει ξαναζήσει τη ζωή του έτσι. Μην καταφύγουμε στα κλισέ που λένε πως οι απρογραμμάτιστες βραδιές γίνονται οι καλύτερες αναμνήσεις, τα ξέρεις αυτά. Προφανώς, δεν είναι ιδανική στρατηγική για ανθρώπους με παιδιά ή άλλα έμβια όντα των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από αυτούς.

Ελαχιστοποιείς το ρίσκο. Όταν κλείνεις για παράδειγμα δωμάτια επιλέγεις εκείνα που έχουν δωρεάν ακύρωση (σχεδόν όλες οι μηχανές αναζήτησης σου δίνουν τη δυνατότητα να το τικάρεις πρώτο-πρώτο σαν κριτήριο στις αναζητήσεις σου) και προπληρώνεις όσο το δυνατόν λιγότερα –ή και καθόλου, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα.

Αν κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια, λάβε υπ’ όψιν ότι το ρίσκο υπάρχει, ακόμα και αν μιλάμε για την άλλη εβδομάδα. Πριν από λίγες μέρες, η Ουγγαρία ανακοίνωσε Παρασκευή ότι κλείνει τα σύνορά της Τρίτη, χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να το περιμένει κανείς. Τουλάχιστον κλείσε ό,τι φθηνότερο βρεις, για να κλαις όσο το δυνατόν λιγότερα από τα χρήματά σου.

Ειδικά στην περίπτωση των αεροπορικών, τα χρήματά σου δεν θα τα χάσεις. Μπορεί το voucher να μην είναι το ίδιο με το να βλέπεις το ποσό που ξόδεψες να ξαναμπαίνει στον λογαριασμό σου, όμως είναι μάλλον απίθανο να μην υπάρχει του χρόνου η αεροπορική εταιρεία που σου το έδωσε. Πράγμα που, με πόνο ψυχής το λέμε, δεν ισχύει απαραίτητα και για εκείνο το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που είχες κλείσει σε ένα χωριό της Κάτω Ιταλίας.

Αν τώρα δε μιλάμε για ταξίδια, αλλά για πιο απλά πράγματα, τύπου «σχεδιάζω πού και πώς θα γιορτάσω τα γενέθλιά μου», μπορεί οι απανωτές ανατροπές στην καθημερινότητά μας να σε αγχώνουν, στην πραγματικότητα όμως το πράγμα είναι αρκετά απλό. Δεν χρειάζεται να ανακοινώσεις κάτι τρεις εβδομάδες πριν, ούτως ή άλλως κανείς δεν πολυκάνει μακροπρόθεσμα σχέδια αυτές τις μέρες –και αύριο το βράδυ να θέλεις να οργανώσεις έξοδο, οι πιθανότητες λένε ότι θα βρεις κόσμο διαθέσιμο.

Και τελικά, ψυχραιμία. Όπως λέγαμε και στην αρχή, τα σχέδια είναι για να ανατρέπονται, θεωρητικά πάντα το ξέραμε, απλώς το 2020 το ζήσαμε στο πετσί μας. Την υγειά μας να ‘χουμε, που έλεγαν και οι παππούδες μας, και μια λιγότερο οργανωμένη ζωή μπορεί τελικά να αποδειχτεί πιο διασκεδαστική –ή τουλάχιστον να σε μάθει να μη φοβάσαι τις αλλαγές.

Source link

Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι

Wellbeing Detox – 60 caps

Wellbeing Detox – 60 caps

Αποτοξίνωση του οργανισμού με 100% φυσικά συστατικά. Συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργείται με βάση φυσικά φυτικά εκχυλίσματα που υποστηρίζουν τις διαδικασίες...

Σας ενδιαφερουν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION λειτουργεί σαν μια μηχανή χρόνου χάρη στη φυσική ρετινόλη μαζί με άλλα ευεργετικά συστατικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION

Τελευταια Posts