Ύπνος: Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά κινδυνεύουν με καρδιοπάθειες

Ύπνος: Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά κινδυνεύουν με καρδιοπάθειες

Είναι κοινό μυστικό πως μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει προβλήματα με διαταραχές ύπνου. Αυτό το μεγάλο πρόβλημα έχει γίνει αντικείμενο για πολλές έρευνες. Τώρα, μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η έλλειψη ύπνου ή ο κακός ύπνος βλάπτουν και την καρδιά μας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, έδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα.
Πως; Όπως έδειξε η μελέτη, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον κακό και έλλειπη ύπνο και την πλάκα που δημιουργείται στις αρτηρίες.

Δεν είναι όμως μόνο η πλάκα. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως ο κακός ύπνος μπορεί να προκαλέσει καρδιακές νόσους και με άλλους τρόπους. Όπως για παράδειγμα ανεβάζοντας την πίεση ή προκαλώντας περιττό βάρος.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Deepak Bhatt πάντως και οι συνεργάτες του από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες σπεύδουν να τονίσουν πως το να κοιμάται κανείς υπερβολικά πολλές ώρες μπορεί να είναι εξίσου βλαβερό για την καρδιά μας.

Πηγή

Source link

Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι

Wellbeing Detox – 60 caps

Wellbeing Detox – 60 caps

Αποτοξίνωση του οργανισμού με 100% φυσικά συστατικά. Συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργείται με βάση φυσικά φυτικά εκχυλίσματα που υποστηρίζουν τις διαδικασίες...

Σας ενδιαφερουν

Νιώθετε ότι σας πέφτουν τρίχες και ότι αραιώνουν τα μαλλιά σας; Να τι πρέπει να κάνετε για να τα… σώσετε!

Νιώθετε ότι σας πέφτουν τρίχες και ότι αραιώνουν τα μαλλιά σας; Να τι πρέπει να κάνετε για να τα… σώσετε!

Τα μαλλιά είναι κομμάτι της προσωπικότητας ανδρών και γυναικών. Τα χτενίζουμε, τα βάφουμε, τους προσθέτουμε αξεσουάρ ή τα αφήνουμε ελεύθερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION λειτουργεί σαν μια μηχανή χρόνου χάρη στη φυσική ρετινόλη μαζί με άλλα ευεργετικά συστατικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION

Τελευταια Posts