Διατροφη | Η Βιταμίνη D ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Βιταμινες και συστατικα | Τα συμπληρώματα βιταμίνης D δεν παρέχουν προστασία έναντι του κορωνοϊού

Η βιταμίνη D θεωρείται από πολλούς ως μια φτηνή λύση «θωράκισης» απέναντι στον κορωνοϊό. Αρκετές μελέτες έχουν αναδείξει τη συμβολή της στον μετριασμό του Covid-19, καθιστώντας το άτομο πιο ανθεκτικό απέναντί του, όμως δύο πρόσφατες μελέτες, μια καναδική και μια ελληνική, δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις εκτιμήσεις.

Οι δύο αυτές έρευνες καταλήγουν ουσιαστικά, στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή δεν φαίνεται κάποια άμεση σχέση ανάμεσα στην έλλειψη βιταμίνης D και στην έκβαση της νόσου Covid-19.

Η ελληνική μελέτη, από τον αναπληρωτή καθηγητή Μιχαήλ Χουρδάκη και τη Δήμητρα Ραφαηλία Μπακαλούδη του Εργαστηρίου Υγιεινής, Κοινωνικής-Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, συνδύασε στοιχεία για τα επίπεδα βιταμίνης D σε 24 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα) με στοιχεία για τη λοίμωξη Covid-19 (κρούσματα, αναρρώσεις και θάνατοι) σε κάθε μία από αυτές.

Η ανάλυση δεν έδειξε καμία σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στην έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης και σε αυξημένα κρούσματα ή αυξημένη θνητότητα λόγω του κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Η καναδική μελέτη από την άλλη, εστίασε σε ανθρώπους με γενετικό υπόβαθρο που τους δημιουργεί προδιάθεση για έλλειψη βιταμίνης D. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση βρέθηκαν πειστικά στοιχεία ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D προστατεύουν από την Covid-19.

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη Guardian πάντως, βρίσκονται οι πρώτες τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές μελέτες, οι οποίες αναμένεται να δώσουν οριστική απάντηση στο κατά πόσο η βιταμίνη D παίζει προστατευτικό ρόλο στη λοίμωξη Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Source link

Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι Δουλεια απο το σπιτι

Wellbeing Detox – 60 caps

Wellbeing Detox – 60 caps

Αποτοξίνωση του οργανισμού με 100% φυσικά συστατικά. Συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργείται με βάση φυσικά φυτικά εκχυλίσματα που υποστηρίζουν τις διαδικασίες...

Σας ενδιαφερουν

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION λειτουργεί σαν μια μηχανή χρόνου χάρη στη φυσική ρετινόλη μαζί με άλλα ευεργετικά συστατικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTIONΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ.νέα σειρά καλλυντικών RETILUTION

Τελευταια Posts